Sjekkeskolen Gode Vibber

Sjekkeskolen – Lær sjekking av gutta

Det har ikke vært så mye fokus på dating/sjekking/menn her i det siste, dels grunnet tidkrevende studier.
Så snublet jeg tilfeldigvis over sjekkeskolen og bloggen 0330 som tar for seg sjekkelivet som mann, skrevet på en måte som gjør meg lettet, fornøyd og interessert.

Sjekkeskolen for de snille gutta

Bloggen 0330 forteller deg umiddelbart at her har vi menn som forsøker å hjelpe hverandre i å sjekke damer på damenes premisser. Forfatterne Andreas et.al. kan vel kalles PUA’er etter den definisjonen at de gjør sjekking til en kunst, men de er utmerkede eksempler på at PUA’er langt ifra alltid er dustehuer som bare vil ha sex.
Dette er gutta som virkelig har skjønt feks at bad boys trekker damer pga selvtillit og ikke fordi de er drittsekker, og at sjekking er noe alle må trene på.
Innsikten dems kommer særlig godt frem i dette innlegget: Jenter liker ikke drittsekker. De liker sterk personlighet.
Disse gutta trener aktivt opp andre menn med sine positive holdninger, med blogginnlegg, eget forum, sjekkekurs og en bok de har gitt ut.
Jeg blir så lettet og fornøyd av å se en solid blogg med opinionsledere som fremmer positive holdninger som direkte og indirekte kan hjelpe alle som er single, av begge kjønn. Samfunnet har nok av både kvinner som “hater” alle menn pga dårlige datingopplevelser, og menn som som “hater” alle kvinner fordi de sliter i sjekking.

Miljøer som 0330 trenger vi!

Sjekkeskolen lærer damer å tenke som menn

Sjekkeskolen

Det første jeg tenkte da jeg oppdaget bloggen var “Oi, et sted å lære masse om hvordan menn tenker og opplever ting i dating! Nyttig for damer!”.

Som disse gutta også får frem, så kan man ikke mestre sjekking uten å forstå hvordan det motsatte kjønn tenker. Dette gjelder begge veier, uansett hvem som tar initiativ.
Både kvinner og menn kan si og gjøre ting som blir totalt misforstått av motparten, ting som skuffer, sårer, provoserer, og forsurer hele relasjonen.
Det er ikke mulig for noen av kjønnene å forstå det motsatte kjønn kun utifra “sunn fornuft”. Man er nødt til å snakke med dem, spørre dem, observere dem, og lære hvordan de tenker i forskjellige situasjoner.

Fra den meget interessante boken “Self-made man” av Norah Vincent lærte jeg at menn i moderne samfunn lever med visse utfordringer som kvinner ikke aner.
De vokser opp med sterkt press og forventninger til at de skal være ressurssterke på alle måter, at de aldri skal vise svakhet verken fysisk eller psykisk, de lever med sterke normer om hvordan menn skal være og ikke være, og reaksjonene på å bryte slike normer kan være meget ubehagelige både fysisk og psykisk.
Les nevnte bok for å lære mer om dette, jeg vil uansett anbefale den.

Forventninger

Vi kvinner i dagens samfunn opplever først og fremst at vi skal være penest mulig og fysisk attraktive til enhver tid, og dette tror jeg er langt mindre stressende enn forventningene menn møter. Etter jeg leste den boken skjønte jeg hvorfor min egen far alltid skal være stødig som et fjell og aldri vil vise eller snakke om engstelse eller tristhet (unntatt da hans kone, min mor, døde). Som et barn av eldre normer har han nok vokst opp med forventninger om at han som mann skal ha/ta kontroll i alle alvorlige og viktige situasjoner, at han har ansvar for hele familiens trygghet både fysisk og økonomisk, og at han for all del må virke sterk både fysisk og psykisk.
Mange menn tror at det er kvinner som presser de nevnte forventningene over på menn, akkurat som en del kvinner tror det er menn som presser kvinner til sminke og pene klær. Virkeligheten er at det er kvinner som presser hverandre til å konkurrere om menn, og at menn presser hverandre til å konkurrere om damer. Særlig folk under 30 forstår gjerne ikke dette.

Hvorfor forteller jeg om dette? Fordi det har stor betydning for hvordan menn opplever verden, samfunnet vårt og kvinner, og følgelig hvordan de tenker om forhold og sjekking. Jenter, prøv å se for dere hvordan en mann kan føle når han tenker at det er kvinner som presser ham til å ha høy utdannelse, være pen, høy, maskulin, pent kledd, ha lang tiss, være smart, sterk, rik, osv osv – og så blir avslått i sjekking. Det er akkurat dette mange menn opplever subjektivt, i det de innbiller seg at kvinner stiller alle disse “kravene” til dem og deretter avviser dem. Slikt blir det mye frustrasjon av.
Så vil kanskje noen si at “jammen det er jo ikke vår feil”. Stemmer, men det betyr ikke at vi bør ignorere at de føler det slik. Hvis et barn blir redd av noe som er ufarlig, så gir du ikke blaffen i det og ber barnet ta seg sammen. Da viser du forståelse, trøster barnet og forklarer hvorfor det ikke er farlig.
Ved å vise forståelse og forklare hvordan ting fungerer så kan du vinne tillit og styrke relasjonen. Begge parter vinner på dette.

Bloggen 0330 er preget av denne tankegangen hos menn. Her finner vi en rekke klisjèer og vanlige misforståelser menn går rundt med, som kan være veldig nyttig for kvinner å være klar over.

Vellykket dating

 

Vil du lese mer?

Views All Time
Views All Time
427
Views Today
Views Today
1

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *