pua

Mine 4 verste dates og hvorfor

Mange lurer fært på hvordan det motsatte kjønn tenker, og jeg møter mange menn som tydelig ikke aner hvilket inntrykk de gir.
Det finnes ingen fasit på hvordan man skal oppføre seg på en date (eller før eller etter), men noen ting er statistisk smart eller statistisk lite lurt å gjøre.

Her er noen eksempler på mine egne erfaringer, hvordan jeg oppfattet ting og hva jeg tenkte.

En mann jeg ble kjent med på iflirt.no virket harmløs og grei, så jeg ga det en kjangse. Han var en selvstendig næringsdrivende som leide ut sin service som maskinfører, og jobbet for tiden på en søppeldynge. Det spiller ingen rolle hva han jobber med sålenge han gjør jobben sin skikkelig, sant?
Dagen kom, og førsteinntrykket var omtrent som fra nettet: En harmløs, grei fyr som aldri ville gjort meg noe vondt. Han virket til å stole på.
Resten var ikke like bra. Ikke bare ble kvelden gørr kjedelig, ettersom det viste seg at vi hadde fint lite til felles.
Jeg ble sittende å chit-chat’e bare for å være høflig, men det føltes litt bortkastet… Han hørte ikke på halvparten av hva jeg sa, det var som om han levde i sitt eget hode og bare stengte ørene.
Verre var det at han tok med seg noe hjem ifra jobben på søppeldyngen. Lukt.
Han luktet som om han ikke hadde dusjet på en uke, ikke hadde byttet klær på en uke, og så kom på date med de samme, skitne klærne han hadde brukt på jobb i en uke.
Jeg følte meg fysisk kvalm av å gå ved siden ham, for han luktet så ille.
Da han en uke senere spurte om å møtes igjen, syntes jeg synd på ham og beklaget at jeg ikke var interessert.

 • Lekse #1: Ikke avtal date før du har sjekket at dere har noen felles interesser å prate om.
 • Lekse #2: Visse ting er bare ikke mulig å finne ut før dere møtes. Det er litt av grunnen til at første date er en så viktig milepæl.
 • Og skulle det være noen tvil: Dusj og bytt til rene klær før date (og helst noen ganger i uka ellers)!

bad-smell

En kar ble jeg kjent med gjennom et felles hobbymiljø.
Inntrykket mitt av ham fra før var at han var fornuftig, hyggelig, harmløs, og middels glup. Etter en grillfest spurte han meg om en date, og jeg gikk tvilende med på det. Tvilende fordi jeg tenkte at dersom vi passet sammen så burde jeg hatt et bedre inntrykk av ham allerede.
Første date gikk greit. Ingenting spesielt, i verken god eller dårlig retning.
Etter daten var vi fortsatt i samme felles miljø, og han oppførte seg som vi aldri hadde datet. Dèt gjorde ikke godt inntrykk, det virket som daten betydde ingenting for ham.
På et tidspunkt nevnte jeg dette. Detaljene er vage, men vi avtalte å møtes igjen. Det var også en ok, middels date uten noenting spesielt.
Etter dette begynte ting å lukte skikkelig… feil.
Da jeg, han og en felles kamerat hadde avtale om middag på bursdagen min, så gadd han ikke møte fordi det kanskje kunne bli regnvær….. Ja, han visste at det var bursdagen min.
Senere begynte han å “kjempe” for at en gruppe folk, som inkluderte meg, skulle være utestengt fra å delta i visse aktiviteter i miljøet vårt. Jeg konfronterte ham med dette, og han skjønte tilsynelatende ingenting av hva jeg var sur for.

 • Lekse #1: Glem alle menn som ikke selv tar initiativ til date #2. Det er en viktig test av om han overhodet bryr seg om deg og er verdt å bruke mer tid på.
 • Lekse #2: Å være hyggelig er overhodet ikke ekvivalent med omtenksom, hensynsfull, interessert eller engasjert. Det kan være totalt overfladisk, det trenger ikke engang ha noe med deg å gjøre.

aid65133-728px-Deal-With-Rude-People-Step-1-Version-3

En annen mann ble jeg kjent med på Tinder, av alle steder. Han var en av de få som er der for å date seriøst.
Inntrykket mitt på forhånd var at han virket som en intellektuell og harmløs fyr som kunne ha en del interesser til felles med meg.
Daten skulle være på Starbucks, hvor det viste seg at han pleide å bruke mye tid.
Denne daten er den eneste gangen det overhodet har falt meg inn å stikke av fra en date, allerede før jeg hadde hilst på ham. Med èn gang jeg så ham skjønte jeg at det var totalt kulturkræsj. Ikke kulturkræsj som norsk og zulu, men omtrent som en punker og en nonne. Klesstilene og fremtoningene våre var så rake motsetninger at det var innlysende at vi ikke hadde noen felles fremtid.
Jeg kom i en beige trenchcoat, oppsatt hår med pene hårklyper, diverse smykker, svarte støvletter, middels formelle klær og en pen veske.
Han satt i en tydelig slitt joggebukse og en tilsvarende slitt hettegenser. Stilen hans røpet tydelig at klær var for ham bare til å holde nødvendig varme og ikke gå naken.
Å stikke av fra en date er dog altfor lavmåls til at jeg tillater meg slikt, særlig når han fortsatt kan være en hyggelig, respektfull person.
Jeg satte meg ned og hilste på ham, og vi pratet i rundt en time før vi begge dro hjem.
Inntrykket mitt ble forsterket gjennom samtalen, han var en harmløs, intellektuell type som var aller mest opptatt av å prate om sine studier og pensum.
Han viste ikke interesse i ettertid for å møtes flere ganger, han skjønte nok like godt som meg at vi ikke passet helt sammen som et par.

 • Lekse #1: Se godt på bilder av personen på forhånd! Klesstil og fremtoning kan noen ganger røpe viktige ting om holdninger, interesser og preferanser. Ikke kast bort tid på å avtale møte før du har sett hva slags fremtoning personen pleier å ha.
 • Om det er noen tvil: Det er ikke lurt å bruke tydelig slitte klær på date, du ser ut som en boms.

1920-stiffel-railroad-jacket-vintage-long-john-blog-clothing-treasure-hunting-japan-used-worn-out-blue-old-train-authentic-rare-6-min

En annen dårlig date var en kar jeg også ble kjent med på Iflirt.no.
Førsteinntrykket mitt var at han var harmløs, respektfull/ydmyk og nogenlunde glup. Hvis jeg husker riktig var han selvstendig næringsdrivende innen noe økonomiske ting.
Første møte ble på impuls en lørdag kveld, på en pub. Overhodet ingen god idè, som jeg senere har lært.
Det ble noe sært… da vi møttes ble han som en annen person, en PUA (pick-up artist). Jeg gjenkjente en haug av ting han sa og gjorde, som PUA tricks. Jeg ble værende likevel, fordi jeg var overbevist om at det bare var usikkerheten hans som fikk ham til å te seg slik.
Jeg tror fortsatt jeg hadde rett i at det bare var usikkerhet som fikk ham til å te seg slik, men det unnskylder ikke hvordan atferden hans etterhvert ble verre…
Etter første date foreslo han å møtes igjen, og jeg gikk med på det. Jeg var ganske skeptisk, men jeg ga ham en kjangse pga min overbevisning. Igjen ble det å møtes lørdag kveld på en pub.
Da jeg kom frem prøvde jeg å ringe ham. Han lot som han ikke husket eller visste hvem jeg var, men jeg så rett igjennom dette PUA-trickset hans. Etterhvert kom det frem at han ville ikke møte meg før jeg hadde drukket flere glass eller flasker alkohol………
Detaljene er vage siden dette er flere år siden, men jeg husker at jeg ble rimelig sur på ham, og sms’et ham “Pell deg hit nå!“. Nei, han kom ikke.
Det ble ikke flere møter, han prøvde ikke engang å forsøke på flere møter.

 • Lekse #1: Aldri gå på date på fredager, lørdager, eller andre dager HAN har fri dagen etter. Dette fordi alle PUAer/players bruker slike dager til å finne en å ha i senga til neste dag.
  En veldig viktig måte å skille ut disse gutta er å nekte å date på tidspunktene som egner seg for overnatting. Hvis du nekter å date på disse dagene så vil players stort sett gi opp, mens seriøse menn bare foreslår en annen dag.
 • Lekse #2: Aldri gå på en date som involverer alkohol. Ikke bare fordi hemningene dine løsner, men minst like mye fordi kåte menn utnytter alkohol for å lettere lokke damer til sex.
  En veldig viktig måte å skille ut disse gutta er derfor å nekte å drikke alkohol, samt å nekte å møtes på steder hvor det forventes at man drikker alkohol. Igjen, hvis du nekter å date under slike omstendigheter så vil mange players gi opp, mens seriøse menn vil tilpasse seg dine ønsker med en gang.
 • Lekse #3: Ikke kast bort tid på noen som ikke klarer å oppføre seg. Det hjelper ikke at det er usikkerhet som får ham til å te seg slik, sålenge han faktisk ikke slutter å te seg som en dust! Han er ikke moden for et forhold, og det kan bare han endre på.
Views All Time
Views All Time
280
Views Today
Views Today
1

2 thoughts on “Mine 4 verste dates og hvorfor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *