Menn og kvinner som venner

Hvorfor kvinner og menn ikke kan være venner

Mange kvinner skulle ønske at de kunne ha mannlige venner, men opplever at dette stort sett er ganske håpløst å få til.
Forskning har vist at menn oftere enn kvinner definerer “venner av motsatt kjønn” som noen de er tiltrukket av. For menn kan det virke som en selvfølge at kvinner og menn ikke blir bare venner, mens kvinner kan lure mye på hvorfor det blir slik.

Hvorfor kvinner havner i datezone

1. Menn er livredde for å ende opp alene

Menn er redde for å være alene

Generalisert og satt litt på spissen, selvfølgelig. Som Andy i 0330 skriver om menn og sjekking: “Jeg vil påstå at de aller fleste forhold er basert på frykt for å være alene.”
Mange menn tenker at de må gripe hver sjanse de får for en ok pen og hyggelig kjæreste, og fokusere tiden med damer mot dette målet.

Fra kvinneguiden:

Vi må bruke tiden vår til å stifte familie og vår egen familie…ikke springe rundt å være venn med masse kvinnfolk. Det er det vi har kompiser til…nok av i miassevis.  “

skal en mann bruke tiden på å bygge opp noe med et kvinnfolk som ikke vil ha noe annet enn et vennskap? reflekter litt over hvordan det vil fungere du. Vi må bruke tiden på å finne et kvinnfolk vi kan starte familie med og leve videre med……ehhhh wtf ?

Har du lest det intervjuet med Karl Ove Knausgård?, Det intervjuet der han sier at det første som skjer når han møter en ny kvinne, er å undres på hvordan det er å ha sex med henne. Han innrømte det de fleste av oss menn faktisk tenker. “

Jeg blir ikke venner med jenter\kvinner. Det er jo det jeg har sagt hele tiden, jeg må bruke tiden min til å finne ei jente som vil noe mer enn å bare være venn.  “

Altså, menn fokuserer på å finne seg en kone, og alle kvinner er potensielle koner inntil det motsatte er bevist.
Dette i kontrast til hvordan kvinner tenker, som ofte plasserer alle i friendzone inntil det motsatte er bevist.

1. Vennskap+tiltrekning=kjærestemateriale

Vennskap med tiltrekning er kjærestemateriale

Dette er vel egentlig ingen nyhet. En kjæreste er en god venn som man kan ha sex med og bruke mye tid med. Ergo, når en single mann finner ut at en dame matcher dette, da vil han mer.
I utgangspunktet gjelder dette begge veier, forskjellen er at menn krever gjerne mindre av spesifikke “kjæresteegenskaper” (feks god økonomisk sans, ansvarsfølelse, ressursstyrke, etc) i tillegg. Derfor vil menn være mindre kresne på kjærestematerialer enn kvinner er.

Fra Kvinneguiden:

Jeg er ikke akkurat nevneverdig interessert i å få meg venninner. Men jeg har endel av dem likevel.
Felles for alle er at jeg har eller har hatt lyst til å ha sex med dem og det var gjennom flørting, noen ganger dating, noen ganger sex at vi ble venner. Disse venninnene er for meg noe annet enn mannekompisene mine. Når jeg er med ei venninne er det en ørliten spenning der mellom oss som gjør at jeg ikke ser på henne på samme måte som en kompis. Ikke at sex er aktuelt, men at vi har vår lille historie.
Har rett og slett liten erfaring med å gå fra ingenting til venner og ser ikke for meg at det kommer til å skje med det første.
Da tror jeg spørsmålet om hun kunne ha pult meg ville blitt alt for fremtredende i hodet mitt. Pinlig, men sant
. ”

1. I want to believe

Menn overvurderer kvinners tiltrekning

Forskning viser at menn tolker vennskapelige signaler som flørting, betydelig oftere enn kvinner gjør. Kanskje fordi de ønsker å tro at det er håp.

Fra Scientific American:
The results suggest large gender differences in how men and women experience opposite-sex friendships.
Men were much more attracted to their female friends than vice versa. Men were also more likely than women to think that their opposite-sex friends were attracted to them—a clearly misguided belief. In fact, men’s estimates of how attractive they were to their female friends had virtually nothing to do with how these women actually felt, and almost everything to do with how the men themselves felt—basically, males assumed that any romantic attraction they experienced was mutual, and were blind to the actual level of romantic interest felt by their female friends.
Women, too, were blind to the mindset of their opposite-sex friends; because females generally were not attracted to their male friends, they assumed that this lack of attraction was mutual.
As a result, men consistently overestimated the level of attraction felt by their female friends and women consistently underestimated the level of attraction felt by their male friends
.”

1. Omtanke gir følelser

Omtanke og følelser

Menn har fortalt meg på ulike måter at de foretrekker å prate følelser med kvinner fremfor menn. Menn konkurrerer seg i mellom om å være alfahanner, og de tør følgelig ikke å åpne sine svake sider for hverandre.

Kvinner er derimot vanligvis langt mer åpne for å prate om følelser og ømme ting. Noen menn får venninner som fungerer som terapeuter for dem. Andre er vant med at bare mødre og kjærester lar dem være seg selv med sine svake sider. Dermed vil en kvinne som viser empati, medfølelse og omtanke bli underbevisst assosiert med en kjæreste og omsorgsperson.

Fra Kvinneguiden:
Det er vanskelig for meg som mann, med mindre vennskapet holdes veldig overfladisk. Et vennskap for meg betyr å bli ganske fortrolige, og dele mer enn bare tomme fraser.  Du åpner opp for å slippe en annen person inn på deg, og hvis dette er noen som du oppfatter som noenlunde attraktiv,  så kan følelser komme snikende. Da vil det etterhvert bli veldig slitsomt å omgås.”

Dermed øker sannsynligheten for at venninner anses som kjærestemateriale.

Hvorfor friendzone gir brudd i kontakten

2. Kvinner er sjalu og går ikke overens

Kvinner er sjalu

Generalisert og satt på spissen. Det er et faktum at kvinner generelt sett blir veldig skeptiske hvis kjæresten/daten/ektemannen har gode venninner, også hvis hun normalt ikke har sjalusiproblemer.

Kvinner kan si at “jammen det er jo fordi menn kun er venner med damer de vil pule”, men det hjelper ikke. Dette er en ond spiral, hvor kvinner generaliserer menn og motsatt – selv trofaste menn kan ofte ikke ha venninner uten å bli mistenkt for å ville pule dem, og menn vet dette.

Spesielt for de single mannfolka blir det derfor en risiko å ha venninner, fordi damene han vil date kan tenke at han prøver å pule alle sine venninner (at han ikke er trofast, er løs, at hun ikke er viktig for ham).

Psychology Today skriver følgende:

Both sexes also noted some similar costs of opposite-sex friendship, such as jealousy, confusion over the status of the relationship, love not being reciprocated, cruel or mean behaviors, and being less attractive to other potential daters because of the friendship.”

Fra Kvinneguiden:

så er det jo også det at jenter generelt er possessive, som gjør at mange ekskluderer menn som  bruker tid på andre jenter. Så et vennskap med deg betyr gjerne at de reduserer sjansen sin til å få noe mer med en annen. “

Dette er én av grunnene til at menn gjerne velger å kutte ut kvinner som de ikke kan få til noe romantisk med.

2. Kvinner er kjedelige

Kvinner er kjedelige

Menn og kvinner har typisk ganske ulike hobbyer/tidsfordriv og interesser. Kvinnen kan klage på at mannen bruker mye tid på bilen/pcn/fotball/båten/you name it. Mannen på sin side fatter ikke at dama synes det er gøy å shoppe, dekorere, se romantiske filmer, etc.

Menn går ikke til kvinner for å finne på noe kult og ha det gøy, med mindre det er sex. Dermed vil de fleste unisex relasjoner uten sex dø ut.

2. Menn og kvinner forventer totalt ulike goder fra venner

Unisex vennskap

Kvinner anser vennskap som gjensidig underholdning i tillegg til en type sosial støtte, en liten allianse hvor partene hjelper hverandre både praktisk og verbalt. En venn er en som hjelper deg når du er i nød og får deg til å le, osv.
Kort sagt, for kvinner så er venner en form for beskyttelse og hjelp. Det kan kanskje minne om et løst, polygamisk kjæresteforhold uten sex.

En del menn ser ut til å mene at dette momentet tvert imot er en grunn til å ikke være venner.

Fra Psychology Today:

Men were more likely to see sex and romantic potential in an opposite sex friend as a benefit (women primarily saw it as a cost).

men appear to be more likely to look at opposite sex friends as potential sexual and romantic partners. Women, in contrast, tend to prefer non-sexual friendships, which provide protection and resources.”

Men were also more likely to report friendship costs of lowered self-worth and giving time to help the friend, while women found their own inability to reciprocate the male’s attraction as costly. Therefore, when friendships did not turn sexual or romantic, men were often left feeling rejected and used (i.e. “friend zoned”), while women felt uncomfortable with the unequal attraction.

To make matters worse, each sex sees the other’s benefit as their own cost. Thus, women tend to find it costly and onerous when male friends desire sex and romance. Men, in contrast, find the time and money demands costly and frustrating, particularly when their romantic desires are not reciprocated.
So, due to the mismatched desires, we have the makings of friendship difficulties
.”

 

En forskningstudie konkluderte:
men judged sexual attraction and a desire for sex as more important reasons for initiating opposite-sex friendships (OSFs), reported a preference for sexual attractiveness when selecting OSFs, and judged the lack of sex as a more important reason for dissolving OSFs.

Vennskap mellom kvinner og menn

Fra en tråd på Kvinneguiden:

Det er i tillegg er stort problem at kvinners personligheter er så ekstremt kjedelige, i 99 prosent av tilfellene. Så det gjør gjerne vennskap vanskelig. “


Sorry, men kjønnsdriften ruler, som den skal gjøre. Disse gutta skal jo etterhvert finne seg dame og lage barn. Det er jo hovedhensikten med å være sosial, ikke være underholdningslakeien din. “


En stor forskjell på gutter og jenter er at mens jenter forbruker venner, – tar gutter vare på vennskap. Derfor kan ikke gutter og jenter være venner.
Tror du jeg som liker å ta vare på vennskap har lyst til å bli venn med ei jente som skal forbruke mitt vennskap helt til hun finner seg en hun er glad i? Jeg skal underholde og være hennes venn? Sjåfør og flyttehjelp?
Hva kan du bidra med som en venn da? Kan jeg som mann lære noe av deg
?


Mange unge menn tror at en dag så vil disse kvinnelige vennene se hvor fantastisk person han er…for å så bli interessert.
På den andre siden så blir de kynisk utnyttet av kvinner på den måten at de blir holdt på “gress”. Av den grunn at det er greit å ha mannlige venner som ressurspersoner rundt seg. Slik at dem kan fikse bilen, kjøre taxi, gjøre tjenester, fikse pc, fikse ditt og fikse datt.  Ikke minst gi trøst når det ene forholdet går dundas etter det andre.  De holder mannfolk på gress på den måten at forteller hvor fantastisk god venn og alt det der….noe som forsterker mannfolks håp om at ONE DAY.
Det finnes ikke en mer unaturlig ting at f.eks et mannfolk på 30år skal springe rundt i fritiden sin å pleie kvinnelige bekjentskaper. Selvsagt må en bruke tiden som er igjen etter jobb og andre forpliktelser til å satse på et kvinnfolk som vil noe mer enn at vi skal skifte dekk i neste uke
.”


Damer=sex. Om dama av en eller annen grunn ikke tiltrekker oss seksuelt, er hun uinteressant i 99% av tilfellene.
Så dermed har menn flest stort sett platoniske forhold kun med damer i familie/slekt, utiltrekkende damer, de som er for gamle, og de som er for unge.
Om dama er seksuelt tiltrekkende, men tydelig viser at hun er uinteressert, da trekker vi oss unna.
Det er faktisk sånn at ytterst få damer har interesser, hobbyer osv. som også interesserer gutter og menn. Og om noen damer likevel har det, ender det ofte opp med at de trenger hjelp med bilen/motorsykkelen/båten eller en tung ryggsekk, osv osv. Så en kvinnelig kompis ville stort sett bli en belastning på ett eller annet vis.
På den andre siden er jeg villig til å gjøre en hel del for ei dame som gir meg sex, og om sexen er skikkelig bra, kan jeg gjøre enda mere for henne
.”

Med slike ulike forventninger blir det kronisk vanskelig for begge kjønn å ha venner av motsatt kjønn.

Konklusjon:

Kvinner og menn kan ikke være bare venner

Menn klarer sjelden å se på kvinner som bare venner.
De har vanskelig for å tro på at en venninne kan fungere som en kamerat, de synes stort sett at kvinner kjedelige å bruke tid med, de liker ikke å gjøre tjenester og hjelpe venner. Enten forventer de at kvinner ikke kan gi dem noe ikke-seksuelt av verdi i retur, eller så er de ikke interesserte i å motta vennetjenester generelt.

De klarer heller ikke å ignorere seksuell tiltrekning til kvinner, de er for fokuserte på å finne en kone. De kan gå i årevis med håp om at “en dag ser hun meg”, og de tror at det å gjøre mange tjenester for henne vil få henne til å forelske seg.
Tjenester som kvinner tenker at det er normalt for venner å gjøre for hverandre, er tjenester som menn tenker er forbeholdt noen man vil date.

Kort sagt så er det generelt sett bare å gi opp for kvinner å prøve å ha mannlige venner.
Voksne guttejenter som synes damer pleier å være kjedelige, må følgelige regne med å ha få/ingen venner.

Om en mann vil bruke tid med en dame eller gjøre en tjeneste for henne, så er det fordi han vil ha sex.
Om han ikke vil bruke tid med en dame, så er det fordi han ikke er fysisk tiltrukket eller ikke har håp om å få sex med henne.

Views All Time
Views All Time
704
Views Today
Views Today
3

One thought on “Hvorfor kvinner og menn ikke kan være venner

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *